OskarViding

Näpit irti Nuottasaaresta!

Uudenlaiset, hassun hauskat valmismökit eivät ole mikään hyvä juttu Uutelan tuntumaan, päinvastoin! Alkaa olla surkuhupaisaa, miten Helsingin arvokkaimpia virkistysalueita halutaan tuhota yksi toisensa jälkeen. Ensin Vartiosaari haluttiin rakentaa täyteen asuntoja. No, onneksi tämä hanke sentään kaatui. Itseasiassa itse jo vähän juhlin Vartiosaaren säästymisestä, että pääkaupunkimme arvokkailla virkistysalueilla on vielä toivoa. Unohdin, että liian usein joku keksii jotain älyvapaata ja pilaa kaiken. Valmismökit eivät kuulu Nuottasaareen!

Uutelan alue on Vuosaaressa ainutlaatuinen luontokohde, jota voitaisiin käyttää vielä tehokkaammin virkistyskäyttöön - luonnon ja stadilaisten ehdoilla. Esimerkiksi tähän Nuottasaareenkin voisi kehittää kaikkea kivaa virkistysmahdollisuuksiin; vuokrattavista saunoista aina merimelontaan ja ulkoilureitteihin. 

Valmismökkejä kovasti puolustellaan nyt ekologisena tekona, joista olisi hyötyä Helsingille. Vaikea nähdä vaan miten, kun ei minkäänlaiset mökkikylät lisää ihmisten kiinnostusta virkistysalueisiin ja halua liikkua luonnossa. Ilmastoteoista vouhotetaan, mutta sitten ne konkreettisimmat teot kuten luonnon ja virkistysalueiden suojelu jätetään täysin toissijaisiksi tavoitteiksi. On paljon hauskempaa kurittaa ihmisiä verottamalla liharuoasta ja autoilusta. 

Arvoisat kansalaiset, vaalit lähestyvät ja ilmasto ollaan nostettu pääteemoihin. Vaikka haluaisittekin ylläpitää ilmastolle tärkeitä asioita, niin huomioikaa ikävä tosiasia: näistä asioista puhuvat vihervasemmistopuolueet lähtökohtaisesti haluavat vain vaarantaa vapautenne. Valitkaa siis viisaasti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat