OskarViding

Perhepolitiikka ei lisää väestön syntyvyyttä

En käytännössä koskaan ota politiikassani kovin suurta kantaa perhepolitiikkaan. Kuitenkin nyt kun on paljon puhuttu Suomen alhaisesta syntyvyydestä, tekee minunkin mieleni avata keskustelua tämän aiheen suhteen. Sitä on kuitenkin kuullut jos jonkinmoista ideaa, miten voisimme kannustaa ihmisiä lisääntymään. Keskustelua nyt tovin aikaa seuranneena on tullut lähinnä vain paha olo. Tuntuu, että nimenomaan sosialismi nostaa päätään liikaa perhepolitiikassa ja tämä jos jokin on kestämätöntä.

Mikäli me aidosti haluamme syntyvyyttä kasvattaa, pitää meidän katsoa ihan muuta kuvaa kuin, mitä kaiken maailman perhepolitiikan asiantuntijat sanovat. Meidän ei todellakaan tule kasvattaa esimerkiksi lapsilisien määrää. Itse olisin ilomielin valmis nimenomaan vähentämään valtion roolia suomalaisten lisääntymisen kannustamiseen. Valtion tehtävä on suojella kansalaisiaan ja siitä päästäänkin siihen, mitä pitäisi oikeasti tällaisessa tilanteessa tehdä. Minkälaisessa tilanteessa valtiomme on? Onko tämä maa sellainen, että tänne aidosti voi kannustaa ihmisiä lisääntymään? Suomi ei ole taloudellisesti vieläkään kestävässä tilanteessa, eikä täällä moni muukaan asia ole kunnossa. Eli ennen kuin rupeamme keinotekoisesti tekemään jotain olematonta perhepolitiikkamallia, täytyy meidän keskittyä siihen, minkälainen maa meillä on tulevaisuudessa jälkipolvillemme jättää. Täällä on hallitsematonta maahanmuuttoa, järjetöntä sääntelyä ja paljon muuta, jotka lähinnä ahdistavat monia suomalaisia. Näihin asioihin täytyisi ennen kaikkea kiinnittää huomiota. Oikeastaan nyt jos koskaan niihin pitäisi kiinnittää huomiota.

Minulle itselleni myös on lähinnä osunut silmään, että ongelmana alhaiseen syntyvyyteen on nimenomaan keskiluokan ja ylemmän keskiluokan asema yhteiskunnassa. Tämä käykin järkeen, sillä niihin luokkiin kohdistuu usein valtavat työkiireet, jotka rajoittavat merkittävästi jo pelkästään heidän vapaa-aikaansa. Näissä yhteiskuntaluokissa pelkästään kestävän parisuhteen yhdistäminen elämäntilanteeseen on usein haastavaa. Yllättäen kokonaisuus alhaisen syntyvyyden syihin onkin varsin selkeä. Silloin minun näkökulmani asioiden ratkaisemiseksi ei voi olla muu kuin lopettaa niin sanottu perhepolitiikka. Ainoa, mitä valtio voi yrittää tehdä on Suomen saaminen kuntoon ja tehdä siitä vahva ja vapaa eurooppalainen maa. Tämä ei kuitenkaan itsessään riitä, jos ongelmaksi koituu myös tiettyjen ihmisryhmien hyvinvointi paineen keskellä kipuillessaan arjen ja työkiireiden välissä. Missä onkin vapaa-aikapolitiikka, joka keskittyy nimenomaan ihmisten tasapainon löytämiseen arjen ja työkiireen välillä?  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Yleensä, kun ihmiset tekevät lapsia, niin he haluavat lapsilleen myös mahdollisimman pitkän elämän, hyvänkin elämän.

Pienituloiset ja köyhät sekä myös kaikki ne muut, joilla ei ole pankkitileillä pätäkkää tai muuten omaisuutta joutuvat ottamaan suuren riskin, kun he tekevät lapsen nyky-Suomeen.

Riski, että lapsi syrjäytyy, sairastuu mieleltään tai muuten, sekä kuolee ennenaikaisesti huono-osaisuuden lähtökohdista johtuen, on totisinta totta Suomessa edelleen.

Vain hyväosaiset täällä enää pystyy lapsia tekemään.

Ja oikeistopolitiikallahan tämä on saatu aikaan.

Lähes joka ikinen ehdotus, "uudistus" joka eduskunnasta tulee, on hyväosaisia ja rikkaita suosiva, mutta heikompiosaisia syrjivä, polkeva ja kuppaava.

Jokainen tuleva uudistusehdotus on käsiteltävä ja myös tarkistettava joka ikinen kerta yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden näkökulmasta.

Hyväosaisia ja rikkaita suosivan politiikan on loputtava. Se on korruptiota.

Sekä korruptio, että syrjintä ovat laissa kiellettyjä ja niille on määrätty omat rangaistuksensa.

Myös suurin osa tutkimuksista tehdään Suomessa vain hyväosaisten elämät huomioonottaen ja hyväosaisten ehdoilla tai sitten vain huono-osaisten elämät huomioonottaen, mutta hyväosaisten ehdoilla, riippuen siitä, millaisia tuloksia tutkimuksesta halutaan ja ketkä tutkimuksen rahoittavat.

Se antaa asioista ja Suomesta virheellisen ja vääristyneen kuvan.

Sääli, kun valta- ja rahaeliitit eivät ymmärrä sitä, että myös heidän jälkeläisistään voi tulla syrjintäpolitiikan seurauksien uhreja (esim. väkivalta, huumeet, kiusatuksi joutuminen, jne.) monin eri tavoin.

Rahakkaat vaan kelaa, että seuraukset eivät heitä kosketa tai sitten he eivät vain välitä mistään muusta kuin omasta persesilmästään.

Niin kehittymätöntä ja lyhytnäköistä sekä se vielä, että tämä syrjintä tulee erittäin kalliiksi koko yhteiskunnalle yli- ja monisukupolvisesti.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Osaatko kertoa miksi juuri sinä olet oikea tyyppi määrittelemään valtion tehtäviä?

Käyttäjän ossikurkisuonio kuva
Ossi Kurki-Suonio

Perhepolitiikka tangentoi monen muun politiikan osa-alueen kanssa. Yksi huomio on korkeakoulutettujen alhainen syntyvyys. Onko niin, että korkeakoulutetut eivät oikeasti halua lapsia samalla tavalla kuin muut vai voiko korkeakoulutettujen alhaiseen lapsilukuun liittyä myös se, että opintojen aloittaminen monella venyy ja sitten vakiintuneen työuran aloittaminenkin saattaa venyä monella kolmikymppisiin asti?

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

"ALHAINEN syntyvyys on ennen kaikkea muistutus siitä, että ihmiset eivät halua lapsia. Jos ihminen todella haluaa lapsen, ei hän kyttää bkt-lukuja ja budjettialijäämää tai kotikuntansa taloustilannetta tai laskeskele omaa nettopalkkakertymäänsä 20 vuoden päähän."
http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005198668.html

Mika Sarivaara-Satta

pienituloiset perheet voivat tehdä lapsia ilman huolta huomisesta: isompi asunto löytyy heti, ilman asumiskustannusten reaalista nousua ja paivahoitomaksuista ei tarvitse huolta kantaa, siis aivan toinen tilanne, kuin keskituloisella perheellä, joka operoi vapailla markkinoilla ilman tukea, oman lompakon varassa, jota pienituloinen perhe samalla kuppaa.

Toimituksen poiminnat