OskarViding

Ei elitismiä Vartiosaareen

  • Ei elitismiä Vartiosaareen

Helsingin edustalla Itä-Helsingin osassa sijaitsevaa Vartiosaarta ollaan kovasti viemässä helsinkiläisiltä omalle pienelle eliittiryhmälle. Tai niin siinä tulisi käymään, mikäli Vartiosaari päätetään rakentaa suunnitelmien mukaan. Muutaman kerroksen pienkerrostaloja, joista on loistavat näköalat Helsingin keskustaan ja muualle merelle. Tällä tosin ei tulla helpottamaan millään tavalla jo muutenkin korkeita asuntohintoja Helsingissä, vaan päinvastoin luodaan lisää kalliita asuntoja Helsinkiin.

Vartiosaari on ainutlaatuinen vihreä saari aivan keskustan välittömässä läheisyydessä. Sen merkityksen virkistysalueena vasta tajuaa useimmiten, kun saaressa vierailee. Vartiosaarta pitäisikin kehittää kaupunkilaisten ja luonnon ehdoilla. Kun Helsinkiä rakennetaan lisää ja syntyy uusia asuinalueita, pitää rakentaa myös uusia virkistysalueita. Vartiosaari olisikin tähän mitä oivallisin kohde. Saareen voisi rakentaa viereisestä Laajasalosta kevyenliikenteen sillan ja itse saareen ulkoilureitit, taukokahvilan ja suomalaiseen perinteeseen nojaten muutaman saunan.

Alueelle suunniteltu raitiovaunuyhteyskään ei olisi poissuljettu, mikäli sen saa jatkettua saareen nimenomaan Laajasalosta, jonne raitiovaunut tulee Kruunusiltojen myötä. Tällaisella mallilla Varttiosaaresta voisi kehittyä todella suosittu ulkoilualue, joka olisi kovassa käytössä niin helsinkiläisten, turistien kuin huippu-urheilijoidenkin keskuudessa.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Saaren potentiaali virkistysalueena ei avaudu karttaa katsomalla vaan siellä vierailemalla. Kehoitan jokaista sen tekemään niin pitkään kun se on mahdollista.

Kerrostaloalueena se tuskin helpottaisi Helsingin asuntopulaa. Edullisia asuntoja on mahdotonta rakentaa saareen.

Tästä linkistä pääsee tutustumaan saareen ja sen vaihtoehtoisiin kehityssuunnitelmiin: http://www.vartiosaari.fi/uudet_sivut/

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Perussuomalaiset ymmärtäkseni kannattaa puolueena Vartiosaaren asuntorakentamista. Vaikuttamista kannattaa siten harrastaa myös ja erityisesti oman puolueen luottamushenkilöiden suuntaan.

Käyttäjän OskarViding kuva
Oskar Viding

Börje Uimonen; Perussuomalaisten valtuustoryhmällä ei ole kantaa Vartiosaareen tällä hetkellä. En osaa sanoa, kuinka moni kannattaisi, mutta sieltä löytyy myös vastustamaan Vartiosaaren rakentamista.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Kuulostaahan se virkistysalueeksi kaavoittaminen hyvältä, mutta käsi sydämellä. Kummasta siellä Helsingissä on tällä hetkellä huutava pula? Tonttimaasta vai viherhalueesta?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Mitä nyt minä Jyväskyläisenä olen ym,ärtänyt niin Helsingissä ei ole suoranaista pulaa sen enempää tonttimaastakaan kuin viheralueista. Enemmän on pulaa tahdonvoimasta, läpinäkyvyydestä ja nopeudesta. Nykyisellä kehityssuunalla kuitenkin Kaivopuistokin tunnetaan 2050-luvuna kalliina tornitalo alueena eikä, puistossa puita nähdä kuin tornitalojen katoilla. Näyttäbästi korkeiden voittojen ja nopean taloushyödyn tavoittelu menee järkevän rakennuspoliyiikan ja asuinviihtyvyyden ohi edelleen kaikista ponnistuksista huolimatta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Onko Vartiosaaren jatulintarhat aitoja vaiko uusluomuksia? Kiinnostaa vain, sillä "suunnitelmissa" ne jäisi pienkerrostalo alueen alle. Rakennuspolitiikassa se on raha joka puhuu ja lopullinen päätös on kilpailutetulla raksafirmalla millaoset talot se suostuu rakentamaan. Luulempa ethä Vartiosaaren tulevaisuus on kallishintainen nukkumalähiö ja moni tarvii henkilöautoa työssäkäydäkseen. Ikävä kehitys suunta hienolle saarelle joya en ole nähnyt kuin valokuvissa. Päijänteellä ei nykyään ole moisia julkisia virkistysalueeksi käyviä saaria vaan jokainen saari on yksityisessä tai vesiosuuskunnan omistuksessa eikä saariin anneta nykyään enään rantautua vaan ne omitaan itselleen.

Toimituksen poiminnat